På gång på bya

Idag var det dags att träffas igen och prata byutveckling. Vi utgick från den långa lista med idéer som vi gjorde förra gången. Nu valde vi ut de förslag som de flesta tyckte var intressanta och efter lite jämkning bestämde vi oss för att jobba vidare med följande:
Filmkvällar
Bykontor
Hemvändardag
Högarna Event Center
– där kan det mesta hända

Byn äger skolhuset och en viktig uppgift är att få inkomster nog att klara av drift och underhållet. Den viktigaste verksamheten idag är förskolan Humlan. För att kunna ha kvar skolhuset måste vi komplettera med andra verksamheter.
Det skulle också vara bra om fler personer ville flytta till våra byar och då behövs bostäder. Det finns alltså mycket intressant att fundera på och jobba vidare med.

Stort intresse för att gå en kurs finns också. I sommar startar en studiecirkel för att ta BE-körkort. Andra kurser på förslag är Starta eget, Matlagning, Digital Foto, Skytte och Språk.

Är du intresserad av att vara med och klura eller gå en studiecirkel till hösten, så hör av dig till Susanne 41022, Elin 41005 eller ann-margret.ahlin@byssbon.se.

Målardag blir det den 11 juni – om vädret tillåter.

Kom när du kan, fika, prata och måla.
Du behöver inte binda dig för att måla hela Gammalskola!
Väl mött!
Daran schliet sich eine gesprchsrunde an hier kann man kritik ben, fragen stellen und vorschlge https://schreib-essay.com/hausarbeit/ kosten hausarbeit schreiben lassen machen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *