Nu har det vänt

Det var livat på Bygdetinget!

På alla hjärtans dag höll Turbon Bygdeting. Förra årets utvecklingsarbete ska fortsätta och nu var det dags att träffas och uppdatera varandra om vad som ska hända framöver

Pelle Persson från Coompanion (KUJ)  berättade om nya Leader Storsjöbygden och hur man kan söka projektpengar. Elin visade ett bildspel om vad vi har gjort genom åren och Bo Säll ledde gruppdiskussionerna. Han ska sammanställa idéerna, som finns på bygda.

have a glance at this web-site

Snart börjar en studiecirkel om hur man startar företag. Som läromedel används de nya idéerna. Det finns inga krav på att man måste starta eget för att vara med i cirkeln, så om du tycker att det här låter intressant – hör av dig till Turbons styrelse.

Dagen avslutades med en festmiddag à la Mariana och sedan blev vi underhållna av Ståuppare och de fantastiska da Capo, som bjöd på musik och sång från 40-talet. De gjorde skäl för namnet för vi ville bara höra mer.

Snart smäller det!

Söndagen den 22 mars kl 9.00-15.00 blir det

Förbundsmästerskap i fältskytte med mauser

Skjutstationer: Helgeåkilen, Kilen, Högarna och Storhögen.

Anmälan direkt på skolan i Kilen, där det också blir prisutdelning kl 14.00.
Ärtsoppa, smörgåsar och kaffe serveras.

För mer info – ring Reidar Sandberg 0644-32028

Hemvändardagarna, 25 och 26 juli.

Planering pågår. Klart är att Hasse Thor spelar upp till dans. Har du idéer så hör av dig till Inga-Lill  eller Mariana. Mer info kommer, men börja redan nu att peppa släkt och vänner! Skicka inbjudan vidare till dem!

Bildspel

Torsdagen den 12 mars börjar vi göra bildspel som vi hoppas kunna visa på Hemvändardagarna. Visst låter det roligt!Ta med dig kort och filmer och kom på skolan kl 19.00

Jägarexamen

Ante och Robin vill ha igång en studiecirkel för att ta Jägarexamen. Är du intresserad? Ring Ante 070-5760680eller Robin 076-1387719 och bestäm när ni ska börja.

Bokbussen kommer den 24 mars

Varje månad kan du låna böcker och tidskrifter på Bokbussen. Fantastiskt, eller hur! Passa på att använda den servicen så längeden finns. Kolla turlistan. Till Humlan kommer den kl 12.15. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *