Bygdetinget!

ghostwriting doktorarbeitÄnnu en rolig dag på Högarna! Gamla och unga byssbor samlades på skolan och höll Bygdeting i går. Först mindes vi hur det var från 1970 och framåt. Många minnen dyker upp när man träffas och börjar prata. Det har hänt en hel del i byarna under de senaste 25 åren – Gammalskolan, bakastugan, skjutbanan, Byssbon, Brännagården och Turbon med Humlan m.m.

Så tog Gerd på Vuxenskolan över och påminde om vad som gjordes förra gången vi träffades och ”tog ett steg till”. Där fanns en hel del överaskningar minsann. Vi hade t ex alldeles glömt bort att vi ville starta en Må bra-verksamhet som skulle heta Mätt och lätt!

Men nu ska vi tänka framåt på t ex vad skollokalerna kan användas till, vilka nya studiecirklar som kan starta, vilka satsningar som ungdomarna vill göra och hur vi ska få till boende för dem som vill komma till byarna.

Mycket att diskutera och vi blev ju inte färdiga utan det ska bli ett bygdeting till senare i vår. Bra, va! Då kan de som inte kunde komma denna gång också vara med.

På kvällen gick vi till Gammalskola där det var festligt dukat och vi lät oss väl smaka av den goda maten. Till kaffet underhöll Garvsyra och då hade vi roligt!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *